Вчера в Дома на киното в София се състоя премиерата

...
 Вчера в Дома на киното в София се състоя премиерата
Коментари Харесай

Състоя се премиерата на филма „Златната граница: Капитан Андреево“

 Вчера в Дома на киното в София се състоя премиерата на кино лентата " Златната граница: Капитан Андреево ". Той наблюдава по какъв начин се е стигнало дотук, че на най-голямата сухопътна граница сред Азия и Европейски съюз – Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, оперира една единствена частна лаборатория за проучване на качеството на храните, които влизат в България и в Европа. Разликата с другите граници е голяма, защото те имат сред 20 и 30 лаборатории. Над 300 хиляди тира минават през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ на година. 70 хиляди от тях са натоварени с храни, които подлежат на надзор. Преди встъпването на държавното управление на „ Продължаваме промяната “, едвам 2% са били откритите храни със повишени равнища на пестициди. За юли 2021 година няма нито една отхвърлена партида! Едно от най-важните за България и българските жители събития се случи на 19 май 2022 година, когато държавното управление на „ Продължаваме промяната “ 

върна страната в контрола на границата 

в лицето на БАБХ. Вследствие на това в над 50% от преминаващите храни организацията откри повишени равнища на пестициди – или 22 тона са били отхвърляни дневно. 
Как се е стигнало дотук, че никоя друга компания не може да стъпи на този обект, а страната да не се намеси цяло десетилетие? Как се е стигнало дотук, че една частна лаборатория в лицето на „ Евролаб 2011 “ дефинира кои камиони да бъдат проверявани и кои не, а с помощта на това хиляди тонове с отровни храни да стигат до нашата софра? 

 p_p_film2.jpg

Филмът „ Златната граница: Капитан Андреево “ проследява 

хронологията на събитията от зората на прехода до наши дни, 

в които контрабандата и корупцията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ са се сраснали с държавния уред и хора, директно свързани с властта. Събития, които единствено за няколко месеца съумяха да смъкват единственото държавно управление, противопоставило се на схемата, която съставлява ползи за милиарди. 
Става ясно, че връзките сред хора в партиите на статуквото и случая с Капитан Андреево са преплетени. А самият случай прилича зрелищен сериал с детайл на трилър. Не единствено поради злокобните резултати от направените проучвания, а и поради заканите, които получиха представители на изпълнителната и законодателната власт, които имаха смелостта да заговорят какво се случва на границата.
Всеки опит за връщането на страната среща опити за бойкот. Разкриването на случая обаче се трансформира в канал за вярата на хората, че битка с корупцията може да има. 

 p_p_film1.jpg

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР